Elvisz-e minket a Derby ? második rész

 

Nyíregyházán egy kisebb csoport szeretne a jövő évben derbyzni, de a helyi gyűjtőhely ezt elutasítja és nem fogadja el az előnevezést. Ki ad nekik erre felhatalmazást, van-e egyáltalán ilyesmire joguk, kérdik E-mailben ? Erre a kérdésre is itt a honlapon szeretnénk válaszolni.

 

A Derby Klub alapfelállásból egy nyitott szervezett. Szívesen látunk minden tisztességesen versenyző galambászt, széles körnek szeretnénk a derbyzést lehetővé tenni. Szatellit gyűjtőhelyeinkkel szemben – a technikai adottságok mellett – a nyitottság egy lényeges elvárás.

 

Kijelenthetjük, ez jelemzően így is történik minden gyűjtőhelyen, és kimondottan ritka eset, hogy valaki elutasítással találkozik. De ha ritkán is, megtörtént már és ezután is elő fog fordulni.

Minden szatellit gyűjtőhelynek van egy házi szabálya. A Derby Klub a gyűjtőhelyek közösségi életét belügynek tekinti! Nem avatkozunk bele, nem akarunk viszályok esetén központi igazságszolgáltató szerepet játszani. Néhány gyűjtőhely magánterületen van, más gyűjtőhely magán vagyon és munka befektetésével jött létre, mindegyiknek meg van a saját története és saját házi szabálya. És végső esetben, ha minden szakad, joga arra, hogy elutasítson.

 

Idézzük a nyíregyházi gyűjtőhely egyik vezetőjét: “Pénzt és munkát fektettünk be a gyűjtőhely létrehozásába. Teszük ezt tovább is, hogy megyénkben kulturált környezetben lehessen galambászni. De ha már ezt teszük, nem akarunk boszankodni és mérgelődni ! Aki elfogadja működésünket, szívesen látjuk. Aki viszont mást akar, az találjon máshol helyet magának”. Nyíregyháza szeretettel fogadta egész szezonban két romániai egyesület tagjait, nyitottságukhoz nem fér kétség.

 

A 2017-es szezonban Nyíregyházán Bagdi Sándor (70-6306062) és Gulyás István (30-9056550) a Derby Klub képviselői. Ők vannak felhatalmazva minden helyi kérdésben  – beleértve új tagok felvételét is – felvilágosítást adni és döntéseket hozni. Más forrásból származó “hírekre” nem kell felülni.

 

Kedves régi, de főleg új derbyzők !

Szívesen látunk mindenkit derbyzni! Új tagok vagy beilleszkednek egy gyűjtőhelyi közösségbe (személyes ellentét esetében van több gyűjtőhely), vagy lehet újat alakítani! Mi azt kérjük új- és régitől, legyünk maximálisan toleránsok egymással, fogadjuk el a másságot, ne lovagoljuk meg az “igazunkat”, legyünk tudatában, csak együtt tudunk galambászni! És csak ritka szélsőséges esetben mondjunk nemet!

 

Galamb Derby Klub

Comments

 1. Tisztelt Derby!
  A nyíregyházi galambászok szeretnék tudni, hogy a nemzetközi versenyekhez szükséges-e, hogy szövetségi vagy tagszövetségi szinten keljen galambászni?! Ugyanis a vele járó költségek igen magasak. A Derbys galambászok meg vannak elégedve a Derby programmal és a vele járó költségekkel, viszont plusz költségek nélkül szeretnének részt venni a nemzetközi versenyeken is! Szeretném meg kérdezni, hogy erre van-e mód és lehetőség?!
  Tisztelettel: Bagdi Sándor nyíregyházi Derby

  • laszlogotthard mondta

   FCI értékeléshez szükséges a szövetségi tagság, de nem szükséges semmilyen tagszövetségi tagság.

   Az FCI értékelést kizárólag csak a szövetségi galambom.hu oldalon lehet elérni. Ennek feltétele a szövetségi tagság és versenyegedély! Aki derbyzik és FCI értékelést is szeretne, ki kell fizesse a Derby Klubon keresztül a szövetségi költségeket.

   Külön tagszövetség létrehozása viszont nem szükséges! Bármelyik derbyző csoport – például a nyíregyházi galambászok – kérhetnek nálunk egy saját röppcsoportot. Így FCI eredményeket lehet számolni külön Nyíregyházának, tagszövetség alakítása nélkül.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com