Élgalamb kizárása

Galamb kizárása elmaradt vagy hibás jelentés következtében szomorú és mindenkit bosszantó történet. Még bejelenteni is fájdalmas, gyászhírre emlékeztető  hangnemben kezdődhetne a szöveg.

“Fájó szívvel tudatjuk” hogy az idén már háromszor történt meg. Jihlavaról Vámosgyörkön kellett jobb sorsra érdemes galambot kizárnunk, Tepliceről Miskolcon és Solymáron is ez történt. Régiós listaelső galambokat sujtott gazdájuk figyelmetlensége.

 

Ajánljuk minden derbyző figyelmébe az alábbi kérdés-feleletet

 

Lánczos Norbert mondta:

Azt szeretném még megkérdezni, hogy a jelentésnél minden egyes versenyzőnek kötelessége az első galambját jelentenie, még akkor is, ha az az összlistában esetleg az utolsó?

  • laszlogotthard mondta:

    Elvileg a jelentés elmúlasztása nem vétek, semmilyen büntetés nem jár, ha kimarad. De a verseny eredménye csak akkor lesz garantáltan értékelve, ha az első galambot jelentették.

    A jelentés az ellenőrzési lehetőséget szolgálja. A verseny napján figyeljük a régiónként élen beérkező galambokat. Kimagasló eseteket ellenőrzünk. Ha este, eredményszámolásnál felbukik egy kimagasló galamb, és az nem volt jelentve, akkor van a baj. Fegyelmi eljárásról szó sincs, de az a mindenki számára bosszantó helyzet áll elő, hogy törölni fogjuk ezt a versenyt.

    Aki csak a galambok érkezését szereti látni, vagy tudja, hogy a környezetében már van jobb galamb, az kihagyhatja a jelentést, senki nem fogja megszólni, és a galamb se lesz kizárva.

    De a legtisztább jelenteni.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com