Tudósítás 2015-ről

Galambászati élmény megfizethető áron !

 

Ez volt a Derby Klub célja 2014-ben.

 

Mi várható 2015-ben ?

A) 13 verseny és 4  felvezető tréning.

 • Négy tréning: Süttő (70 km), Nové Zámky (100), Galánta (180) és Kuty (210).
 • Négy közép távú Royal Derby.
 • Négy hosszútávú Budapest Derby. Az országos illetve zóna versenyekkel fog egybeesni. A többi versenyt ennek függvényében időzítjük.
 • Négy nem pénzdíjas rövidtávú (200 – 390 km) verseny.
 • Egy joker út, amit a  versenyek nehézségének függvényében fogunk leszögezni.

 

Április elejétől július végéig teljes körű szórakozást nyújtunk.

 

B) Árazás, díjazás.

A díjtáblázat változatlan (lásd 2014 kiírás). Minden pénzdíjas versenyen legalább az első 50 galamb pénzdíjt kap, létszámtól függetlenül.

Az árak szintén változatlanok, de új, hogy lehet az egész programra is kedvezményesen előnevezni.

Előnevezés nélkül:

 • 200 ft galambonként, minden versenyre, pénzdíj nélkül
 • Royal Derby (RD) pénzdíjra 500 ft.
 • Budapest Derby (BD)  1000 ft.
Előnevezés augusztus 31-ig:
 • A felvezető tréningekre és a négy RD útra vátozatlanul 6.000 ft / 10 galamb.

– Új: Az egész programra (13 út és 4 felvezető tréning) is lehet előnevezni:

 • 10 galamb 16.000 ft
 • 20 galamb 28.000 ft
 • 30 galamb 35.000 ft
 • VIP tagkártya 40.000 ft

Pénzdíjjogosultság előnevezéssel vagy VIP kártyával galambonként 300 ft Royal Derby, 800 ft Budapest Derby.

VIP tagkártya. Éves ára 40.000 ft.

A VIP kártya egy teljes körű szolgáltatást biztosít a Derby Klub összes öreg galamb rendezvényére (maximum 100 galambbal).  A kártyadíj az év teljes röpköltségét fedezi, minden versenyre, minden tréningre.

A VIP kártya névre szól. Tulajdonosa a Derby Klub versenyző tagjának számít. Tagkártyáról van szó, a kérelem elfogadásáról a Klub dönt.

Előnevezéseket és VIP tagkártyára kérelmet 2014 augusztus 31-ig  fogadunk el. Jelenlegi kapacitásunk közel 6000 galamb, de létszám korlátozásunk nincs.  Megrendeltünk a Geraldy cégnél egy további teherautót, szeptember elejéig az igénynek megfelelően méretezhetjük. Ez az oka annak, hogy szokatlanul korán hirdetjük meg az előnevezést.

Szeptember 1-től fix a férőhelyünk, azután csak az esetleges üres helyre lehet jelentkezni.

Aki csak néha néha szeretne derbyzni, akár néhány galambbal, az tagkártyától, előnevezéstől függetlenül bármikor nevezhet galambot pénzdíjra.

C) Részvételi feltétel.

Magdeburgi 710 km dúctávolság és orvosi igazolás. Ennyi.

Se szövetségi, se Derby Klub, se tagszövetségi tagság vagy versenyengedély nem kötelező.

A Derby Klub nem szervez szövetségi hivatalos versenyt.

Ezzel együtt ajánljuk a szövetségi versenyengedély kiváltását. A szövetséggel és tagszövetségekkel továbbra is szándékszunk együttműködni és lehet, hogy lesz olyan verseny, amelyik a szövetség szempontjából értékelésre kerül. Ez a szövetség kezében van. A Derby Klub nem kíván / tud ebben semmit kilátásba helyezni.

D) Gyűjtőhelyek, bontás.

Sokan jelezték igényüket további gyűjtőhelyre. Több egyesület vállalna gyűjtőhely működtetést. Ebben a kérdésben nyitunk. Kerepes mellett szatellit gyűjtőhelyek várhatóak 2015-ben.

Elfogadunk egyesületi gyűjtést, ha az egy központi gyűjtőhely adottságaival rendelkezik. Esetenként fogunk dönteni, de minimális elvárásnak tekinthető legalább 20 versenyző, nyitottság környező galambászok felé, átlátható gyűjtés és órabontás, megfelelő távolság más gyűjtőhelytől. A Klub részéről is részt vesz egy megbizott a gyűjtésen. Részletekért kérjük érdekeltek jelentkezését.

Nem a központi gyűjtőhely koncepcióját adjuk fel és nem készülünk a megszokott egyesületi gyűjtésmódszert bevezetni. 2015-ben 3-4  szatellit gyűjtőhelyből indulunk ki.

 

Kihangsúlyozzuk: Csak barátságos felkérésre reagálunk, mielőtt valaki is támadásnak minősítené a nyitást. Ellenségeskedő hangulatú, viszállyal tűzdelt gyűjtőhelyekkel nem akarjuk a Derby hangulatát elrontani.  A galambászok túlnyomó többsége békében szeretne szórakozni, élvezni hobbiját. A Derby Klub nem fog semmilyen elvadult vitában részt venni, de szívesen együttműködik közös galambászatban érdekelt egyesületekkel, tagszövetségekkel.

E) Listák.

 Az összesített listán kívül 2015-től minden szatellit gyűjtőhelyre  listát számolunk. Ezen felül egyesületi szinten is, létszám és igény alapján. A pénzdíjas lista továbbra is összesített marad.

A 2015-ös Derby már kezdődik. Szeretettel várunk mindenkit derbyzni, egy

 

Galambászati élmény megfizethető áron !

 

 

Galamb Derby Klub

Dr. Gotthard László, elnök

Comments

 1. SZABÓ FERENC mondta

  Gratulálok a Derby Klub vezetőségének !
  Ez a jövő. A felépítmények, a szállítás tervezése, a madarak begyűjtése a legmagasabb színvonalon működik ( Önök által ) hazánkban. Ezt a színvonalat kellet volna a kerület valamennyi vezetőjének ( korábban és most ) megvalósítani, de ez általam ( csupán vélt ) okok miatt nem sikerült. További sok siker kívánok, és kívánom, hogy a kulturált elképzelésüket sikerüljön hosszútávra megvalósítani. Őszinte Tisztelettel: Szabó Ferenc.

 2. Török Zsolt mondta

  Dr. Gotthard László, elnök úr!

  A jövőben tervezik e hogy aki csak Derbyzni kíván az válthat e galambjaira kizárólag Derby gyűrűket, vagy azokat a szövetségtől kell továbbra is kérvényezni?

  Köszönettel,

  Sok sikert kívánva!

  Török Zsolt
  Százhalombatta

  • laszlogotthard mondta

   Szövetségi Derby gyűrű NEM szükséges a Derby Klub versenyeihez.
   Bármilyen hivatalos gyűrű elegendő.

   A Derby Klubnak nincs saját gyűrűje, mi is a sima szövetségi gyűrűket használjuk.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com