Benesov pénzdíjak

 

Az idei pénzdíj számolás egy pontban nem hozott változást: A verseny leggyorsabb galambja, ha fogadva volt, mindig elnyeri a 200.000 Ft fődíjat.

 

Ezen kívül szinte minden megváltozott. Pénzdíjnál a régiós lista egyenlő szerepet játszik az összlistával, ezért NEM elég az összlistát nézni. Minden versenyre készül egy pénzdíjas lista, ott taláható az össz/régió/egyesületben elért eredmény alapján számított pénzdíj.

 

Benesov1 tanulságos. A mezőny leggyorsabb galambja nem nyert pénzt, mert nem volt nevezve. A sors iróniája, hogy pont e galamb gazdája egy hete úgy vélte, így nem érdemes fogadni 🙂 Sőt, a mezőny első 3 galambjából – mind pestiek – egyik se lett nevezve.

 

13 galamb érte el a leggyorsabb dúc D1 listán a maximális 130 pontot. Ugye ők osztoznak a nagy díjakon ? Igen, de ahhoz nevezni is kell !!! Ebből a 13 galambból csak kettő volt nevezve, mind a kettő vídéken. A gyorsabbik vitte a fődíjat, a második lett a 120.000 Ft gazdája. Az összlistás szereplésük érdektelen, régióelső eredményük alapján nyertek (és mert az összlista nyertese nem nevezett).

 

A régi pénzdíjszámolás alapján  Benesov1 versenyen 3 pesti dúc elvitte volna az összdíjalap felét. 2018 nem arról szól, hogy a pénzdíj a pesti “nagyok” előjoga. Mindenkinek van nyerési lehetősége, aki régiójában kimagaslóan szerepel. Ez nem a főváros ellen szól, a nyerési lehetőség ott is adott.

 

A pénzdíjas listán pontosan látható, ki miért nyert. A pénzdíjak kérdésében továbbra is csak az összlistát nézni olyan, mint félfüllel hallott információk alapján döntést hozni.

Comments

 1. Pálos Tibor mondta

  A leggyorsabb galamb az amelyik a legmagasabb m/perc számot éri el.Normál esetben pedig nem az, amelyik a legmagasabb régiós ászpontot hozza. Így megtörténhet az a furcsa eset amikor egy gyengébb régió, fogadott lassabb galambja megelőzheti, egy erősebb régió, gyorsabb fogadott galambját.De tudomásul veszem a szabályokat,és elfogadom azokat.

  • laszlogotthard mondta

   Szél, tömegvonzás, földrajzi adottság stb. következtében nem lehet két egymástól távol fekvő régióban elért m/percet reálisan összehasonlítani. Tesztteleptől eltekintve galambversenyen mindenki csak próbálja megközelíteni az egyenlő esélyt biztosító eljárást. Hangsúlyozom, csak próbálja, kisebb nagyobb sikerrel. A Derby se jobb, nálunk is lesznek furcsa esetek.

   Mi nem a meggyőzés szándékával magyarázunk. Megérteni a játékszabályt, ez a célunk, és Tibor esetében ez sikerült. Pénzdíjas nevezés egyéni döntés, tetszés alapján.

   Az a célunk, azért gondolkodunk olyan sokat rajta, hogy sok derbyző találjon tetszést és örömet a fogadásban. A szezon végén összegezünk és kiderül, siker vagy kudarc volt az idei próbálkozás.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com