Bárán István

 

33 a nyerő

 

A Derby Liga első hosszú távú versenyét Döbelnből, 600 km-ről Bárán István nyerte Budapestről, több mint 1 perces előnnyel. A verseny a galamboknak nagyon nehéznek, soknak túl nehéznek sikerült szinte egész Közép-Európában.  Bárán István a 60-as éveiben jár, elmondása szerint számára ez abszolút hobbi, az egész galambászatban azt az érzést kedveli leginkább, amikor a galambjai hazaérkeznek. 33 darabot kosarazott, köztük az 556848-ast is. Bárán Úr természetes módszerrel versenyez, galambjai felkészítésénél Astra takarmányt etet és néhány Belgica de Weerd terméket használ. A galambokat nem tréningezteti, nincs ház körüli zászlózás, abszolút szabadok.

 

A győztes galamb származása anyai oldalról Etienne Devos Kleine Didi vonal, míg apai ágról a németországi Kipp család hosszú távú vérvonala-vére csörgedezik a galambban. A madár 3 éves, a tavalyi évben a kőkemény 750 km-es Magdeburgból a Derby Klubban 20-ik főtáblás díjat ért el. Az említett vérvonalak már régóta Bárán Úr tulajdonában vannak, melyekből már több kiváló hosszú távú galamb kelt. Konklúzióként levonható, hogy ilyen óriási megterhelésű versenyen 600 km felettről hosszú távú galambokra van szükség, gratulálunk ehhez a szép sikerhez!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com