Bajnokok Ligája 2015

 

A 2015-ös BL végeredménye itt látható. A szervezők nem juthatnak pénzdíjhoz, így az az érdekes helyzet alakult ki, hogy a döntő futam minden résztvevője pénzdíjt nyert.

Észrevételeket csütörtök éjfélig fogadtunk el.

 

2014-ben a Bajnokok Ligáját hatalmas érdeklődés övezte.

Néhány változtatással megpróbáljuk a BL-t még izgalmasabbá tenni. Útközben az egymillió forint fődíj felé versenyenként duplázódik a részvételi díj, meg az elérhető pontszám is.

 

A Bajnokok Ligája a kiírt standard programunk három kijelölt versenyéből tevődik össze:

Külön csapatnevezés nincs, Derby Liga 2015 értékeléssel számoljuk az eredményt. A rövidtávú verseny eredménye egyszer, a középtávú kétszer, a hosszútávú út négyszeres szorzóval kerül az összeredménybe.

 

Részt vehet minden tenyésztő, akinek  a magdeburgi  dúctávolsága legalább 710 km, és oltási igazolványt mutat be. A BL nyitott minden nem derbyző galambász számára is. Se előnevezés, se szövetségi se Derby Klub tagság nem szükséges.

 

A részvételi díj  2.000 ft tenyésztőnként az első versenyre. Minden verseny után szabadon dönthet a versenyző, hogy kiszáll a BL-ből és nem fizet tovább. Ha folytatja, a következő verseny már duplán lesz értékelve és duplázodik a befizetés (4.000 ft) is. Az utolsó verseny előtt 8.000 ft a bentmaradási díj, és a záróverseny pontszáma négyszeres szorzóval kerül a végösszegbe.

A részvételi díj a galambszállítást nem fedezi. Nem előnevezett galambok szállítási díja külön fizetendő.

 

Díjazás. A három legjobb végeredményt díjazzuk:

 első 
  1.000.000 ft
 2-ik 
     500.000 ft
 3-ik 
     250.000 ft

A 4 – 10 helyezés 25.000 ft “bánatpénzben” részesül.

A Derby szervezőire érvényes a fair-play-kódex. Díjnyerés esetében a BL bánatpénz lista hosszabbodik.

Comments

 1. Kovács Imre mondta

  Kedves Gotthard László!
  Gratulálok a B.L. legújabb tervéhez, nagyon nagy ötletnek tartom, de gondolom nem leszek egyedül ezzel a véleménnyel. Már egyáltalán az, hogy voltak emberek , akik magukra vállalták e csodálatos galambsport tisztaságának megreformálását saját tőkéjükből. Ezzel megteremtve egy anyagilag könnyítést jelentő versenyzési lehetőséget, színes versenyzési formával, nem terhelve az amúgy is elszegényedő és öregedő galambásztársadalmat.

  Voltak ugyan próbálkozások a Szövetség részéről is a reformációk végre- hajtására, személyesen többször is fültanúja voltam a törekvésnek, hogy a szövetség elnöke próbálta sarkalni a kerületek vezetőit a nagy létszámú versenyek rendezésére, ez azonban a megmérettetések félelme és egyéb okok miatt meghiúsult.

  Kívánok sok sikert a 2015 – ös évre.
  Sportársi üdvözlettel: Kovács Imre A – 40
  Tel: 06-20-9162592

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com