2018 program tervezet

 

A következő programot szeretnénk 2018-ban megrendezni (egy felcserélt  sor meg egy dátum már javítva)

 

 

Ápr.28 / 29 Jókút  S / R / Á (külön verseny kelet és nyugatnak)

05.05  Jihlava R / Á

05.13 Benesov  K / Á

05.20 Teplice   K / Á

05.26 Jihlava  R / Á

06.02 Grimma Halle H / Á ( Sprint Velke Meziric )

06.10 Benesov K / Á

06.16 Jihlava  R / Á

06.23 Halle H / Á (Sprint VM)

06.30 Teplice K / Á

07.07 Crivitz (840 km)  H / Á (Sprint VM)

07.14 Joker út (pótoljuk, ha valami kiesett). Ha minden OK, Velke Meziric S / R / Á

07.20 Magdeburg BL / H / Á

 

Változások 2017-hez képest:

 • a közép bajnokság tovább tart
 • igényesebb lett a hosszú és a közép is
 • Jihlava közös mindenkinek

A közös Jihlavat két okból javasoljuk. Először is nagylétszámú versenyekre törekszünk, nem szívesen felezzük a létszámot. Másodszor úgy gondoljuk, a régiós pontok értékelésével a bajnokságban a mezőny összetétele érdektelené vált. Nem szükséges többé kettévágni a rövid versenyeket se.

Egyébként már elindultak a régiós szerveződések. Miskolc, Nyíregyháza és Románia egy közös Észak-Kelet régióban fog tömörülni, így biztosítva, hogy a szezon vége felé se veszélyeztetik az 500+ galamb határt.

 

Feltételezhetően lesz más javaslat és eltérő vélemény is, nyitott a megvitatás.

 

u.i. Több javaslat érkezett a pénzdíjak átgondolására. Dolgozunk a témán, megpróbálunk egy még szélesebb közönséget elérni.

Comments

 1. juhaszplusszjuhasz@freemail.hu mondta

  Javaslom:Legyen VÖRÖSVÁRON egy központi gyűjtő hely!!!Szerintem akkor még több versenyző volna!!!!!!!!!!!!!

 2. comment mondta

  Javaslom Magdeburg és Krivitz felcserélését, legyen a leghosszabb verseny a szezon végén.
  Burka József, Miskolc

 3. Buzás János mondta

  Üdvözlet mindenkinek!

  Szuper tervezet erős hosszútávú programmal. Észrevételem, hogy június 02-án túlzóan korai lehet egy 700 km-es Halle tervezése, helyette véleményem szerint talán elég lenne egy 600 km-es verseny is (pl. Döbeln.). Később persze már mehetne bármilyen hosszútávú verseny, de szerintem június legelején – szinte még tavasszal – sok a Halle. Amit megtehetnek a Hollandok, Belgák a kiegyensúlyozott, tenger melletti időjárásukban, azt mi a kontinentális éghajlti viszonyaink között nem mindig engedhetjük meg magunknak.

  • laszlogotthard mondta

   A hosszú útakat tervnek kell tekinteni. Minden egyes alkalommal az aktuálisan várható időjárásra reagálunk, repülhetetlennek igérkező esetben rövidebbre megyünk. A terv azonban komoly, galambidőben a tervezett programot fogjuk megrendezni. A Royal igényes hosszútávú programot fog követni.

   Ezzel együtt a véleményeddel egyettértünk, Június 02 lehet már tervszerint is rövidebb, mondjuk Grimma.

   Szentendréről érkezett a javaslat, nevezzük meg előre, milyen szélnél és C-nál rövidítjük mennyire a távot. A kérés jogos, de sajnos nem tudjuk a kívételes eseteket ilyen pontosan előre meghatározni. Azt a nyilvánosság előtt kimondom, csak a galambok érdekében születik döntés, nem számít, hogy melyik szél kinek lehet előnyös.

 4. Káli József mondta

  Elég lesz a 4 párhuzamos út K-i irányba föleg az 1 évesek védelmére ? Jihlavát már nekik nem mondanám rövidnek. Vagy a régiós szervezödés a cél és ennek érdekébe daráljuk le a galambokat ?

 5. csík balázs mondta

  Javaslom cseréljük meg két utat (06.16 és 23 felcserélve):
  Ápr.28 / 29 Jókút S / R / Á (külön verseny kelet és nyugatnak)
  05.05 Jihlava R / Á
  05.13 Benesov K / Á
  05.20 Teplice K / Á
  05.26 Jihlava R / Á
  06.02 Grimma Halle H / Á ( Sprint Velke Meziric )
  06.10 Benesov K / Á
  06.23 Halle H / Á (Sprint VM)
  06.16 Jihlava R / Á
  06.30 Teplice K / Á
  07.07 Crivitz (840 km) H / Á (Sprint VM)
  07.14 Joker út (pótoljuk, ha valami kiesett). Ha minden OK, Velke Meziric S / R / Á
  07.20 Magdeburg BL / H / Á

  • Senográczki Ádám mondta

   Támogatnám ezt a változást, mert ha a tavaly előtti kemény év lesz, simán benne lehet, hogy a keleti régiónak mind a 3 verseny(Halle, Teplice, Crivitz) többnapossá válik!
   Én személy szerint a 05.20. Teplice-től is tartok, mivel korainak érzek május végén egy 600+ km-es utat.

 6. Kádár Tibor mondta

  Tisztelt sporttársak!
  Gondolom nem mondok újat,de nem lakunk egy városban így hát a galambok sem egy dúcban.De azért a számokra figyeljenek. Jászkisér 2015-be 5659,540km röptetett , 2016-ba 6269,186km ,2017-be 6154,320km,
  és következzen 2018 tervezet TÁV: 7065,063km !!! VAN ILYEN GALAMB mely ezt a km-t díjra teljesíti?
  Sporttársak kérdezem ,hogy tudok 20db galambbal részt venni az összes programba,egy kezdő miként viseli el ezt a terhet? Ez után bele se bonyolódok az első dúcok és a hátsó dúcok pontszámításába.
  Kérem a sporttársakat figyeljünk a galambokra a kezdőkre és a kis létszámú tenyésztőkre,ők is kellenek!!
  NE VESZÍTSÜNK EL SENKIT !!!!

 7. Káli József mondta

  Szerintem az idei program megfelelő volt. De , hogy mindenki igényét kielégitse esetleg Halle2 legyen Crivitz. Bizom benne a Royal nem csak 2018-ig tervez ! Ennek érdekében vigyázzunk az utánpotlásra úgy sporttársakra mint galambra. Nélkülük nem lesz magas létszámú és szinvonalas verseny. A szuper hosszú távra már van 2 maraton club. Igaz nem pakolnak 12 hétvégét. Remélem lesz olyan megoldás , hogy mindenki megtalálja elképzelését és örömét !

 8. Kádár Tibor mondta

  Ahogy látom egy-két aggódó a billentyűzet elé ült.Köszönet ! A kevés hozzá szólás arra enged következtetni, hogy nagy igény van az ERŐS HUSZÚ TÁVRA !!

  Bocsátsák meg nekem a gondolatot, hogy azt javasoljam CSERÉLJÜK KI A 4 HOSSZÚ UTAT A SPRINTTEL!! Fizetni meg ígyis-úgyis kel ha részt akarunk venni az összes bajnokságban a kicsik talán ezt jobban kedvelnék. Tudom furcsa ez a gondolat, de augusztusban lehet,hogy másként fogjuk értelmezni.

  • laszlogotthard mondta

   Helyes a következtetés.
   Nagyon sokan jelezték örömüket azért, hogy a Derby az általános tendenciával ellentétben erős hosszú távot röptet.

   Várhatóan van aki ezt ellenzi, de sokkal kevesebben. Az ellenzők elsősorban a megváltozott időjárásra hivatkoznak. Erre csak megismételni tudom:

   az igényes programot “galambidőre” terveztük (például 2017-ben kivitelezhető lett volna.

   Hétvégenként figyeljük az időjárást, indokolt esetben csökkentjük a távot. Szelekcióra és állományfejlesztésre alkalmas igényes versenyeket akarunk, nem “galambdarálást”!!

   Persze elfogadjuk, lesz aki a programunkat túlzásnak tartja. Szerencsére nem csak Derby van az országban, van választék eltérő igények kielégítésére.

 9. Borsos László mondta

  Személy szerint örülök a hosszabb utaknak föleg a Crivitznek remélem meg lesz tartva.
  Nem kötelező minden útra pakolni itt nem hiszem hogy a bajnokság a lényeg,nekem mindegy hányadik vagyok,tavaly több jihlavát kihagytam ?

 10. Nagy_Varga Viktor mondta

  Tisztelt sporttársaim! Az utóbbi években a hosszú táv elsorvasztása történt kis országunk postagalambászatá-ban……. Most mikor van lehetőség újra egy izgalmas és valóban hosszútávú programot röptetni meg jönnek a siránkozások…. Senki nem kötelez senkit hogy részt vegyen a teljes programon. Sőt mindig van lehetőség azon a hétvégén egy rövid útra küldeni így a galambot sem kell otthon hagyni nem esik ki a ritmusból… A program erős de magasra tett mértékkel lehet fejlődni nem pedig sámlit átugorva….

 11. Csík Balázs mondta

  Tisztelt Sporttársak!
  Az, hogy mennyire kemény egy program csak utólag dönthetjük el. Egy út nem csak a távolságtól lehet nehéz, hanem a széltől és a melegtől is, és még nem tudjuk milyen idő lesz jövő nyáron. A mögöttünk, hagyott évben ha jól számolom a keleti résznek volt 7 darab Kuty ezen felül minden hétvégén hátszeles verseny volt általában 1400m/p feletti sebességgel. Ahol ezek után jövőre kevés lesz az évesnél öregebb galamb ott valami más baj is lehet. Várjuk meg a jövő évi versenyeket, ha véget értek akkor vonjunk le következtetést, elemezzük ki és változtassunk ha szükséges. Ez idáig minden évben így történt, nagy örömömre.
  Hajrá Derby, csak így tovább

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com