Tóth dúc, Szada

A dél-csehországi Velké Meziric hangulatos kis település, a szlovák galambászok tradicionális feleresztési helye.

A 6:50 perces startot követően a 10.000-nél több feleresztett galambból a Tóth Dúc galambja bizonyult a leggyorsabbnak.

A fekete színű, kétéves hím egy kifejezetten jó fogású, viszonylag hosszú mellcsontú, elasztikus izomzatú, vringer madár.  Anyai ágról De Baere x Leus fekete tojó, apai ágról Simons x Rijckaert. Száraz özvegyen repülte ezt a nagyszerű díjat, tehetsége már egyéves korában is megmutatkozott, hiszen hat helyezést produkált.

Tóthéknak több mint 40 éves pályafutása van a galambsportban, igazi családi hobbi, hiszen az idősebb generáció, Sándor és István is versenyző, még Sándor gyerekei is megszállottjai sportunknak.

Elmondásuk szerint komoly dilemmában voltak 2014 telén, hogy a régi, megszokott, de nem túl stabil alapokon álló tagszövetségi versenyzést vagy a nagy létszámú, modern Derby sorozatot válasszák. Végül a galambok jó ellátása, a korszerű szállítás és a minimális adminisztráció nyújtotta szabadság érzése miatt a Derby mellett döntött a család. Tóthék véleménye, hogy a nagy létszám és a nagy berepülés miatt különleges képességű galambokra van szükség, hisz itt már nem elég a falkával hazaérkező középkategóriás galamb. 2015-től nagyobb energiával, elszántsággal és picit nagyobb létszámmal tervezik a jövőjüket.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com