Nagypál László 2020-ról!

 

 

 

Tisztelt Uraim, Sporttársak!

 

Közel 10 éves tapasztalattal a hátam mögött a Royal Derby szervezésében a következő technikai és elvi változtatásokkal tudom üzemeltetni az egyébként most is Magyarország legkorszerűbben, és az átlagtól  olcsóbban üzemelő Royal Derby-t:

 

Versenyprogram: 

a jelenlegihez hasonló, de valamelyest galamb-barátabb, kisebb kilométer-ugrásokkal,  maximálisan az Olimpiát kiszolgáló verseny programmal, számolással, cseh-német vonalról 16-17 hétvégével.

 

Gyűjtések: 

2016-hoz képest 43%-kal több gépjármű van az utakon, így hétköznap estéken dugó van mindenhol, lehetetlen emberi időben begyűjteni, és kiérni a feleresztő helyre. Ezért időjárás függvényében a gyűjtési idő-nap módosul:

Rövid-középtáv:  Szombat 9-16 h-között(Kuty-Teplic)
/opcióként a 01,06,07,28-as-tagszövetségekkel közös engedéssel/

Hosszútáv: 2-es zónához igazodva

 

Kosarazás:

Az általunk megszabott számú galambot kell rakni a ketrecekbe ( Maximum rövid-közép  30-32, hosszútávra  23-25 db-ot) gyűjtőhelyenként két darab ketrec lehet elsősorban az ellenőrzés, versenytisztaság, másodsorban gazdaságosság miatt. Nem ketrecre fizet senki!
Ellenőrzések:

Rendszeres, szigorú, bajnok esélyeseket biztosan érintő.

Mindenki megnyugtatásául, a szövetséget is kérni fogjuk,és segítünk is benne, hogy a rendszeresen pénzdíjas versenyek ,nemzeti versenyek előre sejthető győzteseit már az első úttól, gyűjtéstől- bontásig ellenőrök figyelme kísérje.

 

Szövetség: 

2020-ban mindenkit kérve a szövetségi tagságra, esélyt adni  egy új, közös galambsport érdekében. Mivel megvesszük a szövetségi gyűrűket, vegyünk részt a szövetségi értékelésben is. Legyen nagy verseny, van komoly esélyünk!

A mi kérésünk, a szövetségi tagdíjak és versenyengedélyek kötelezően való befizetése.

 

Árak:

Maradnak az olcsó árak, de korrekcióra szükség van.

Önköltséges és megfizethető lesz.

Számos olyan költség van, amit idáig Gotthard László és jómagam finanszíroztunk (személyzet bére, ketrec takarítás,eredmény számolás).

Az árak hozzávetőleg az eddig befizetett galambonkénthez képest  140-200Ft-tal  korrigálódnak. Tehát 10-es csapatra vetítve csapatonként  mindössze 1.400-2000 Ft-tal korrigálódik.

Végleges árak 1019. szeptember végén.

 

Bajnokságok változnak: 

Minimum 4 Bajnokot avatunk területi fekvés alapján, a minimum négy  terület jelenik meg az évkönyvben.  A pontszámítás is módosul 1*,1,2*,1,3*-szorzókkal. A budapesti régión kívül bár milyen ésszerű javaslat, plusz bajnokság részünkről elfogadható.

 

 

1, Budapest bajnokság(gyakorlatilag a 2-es zóna területe)
Vezető: Kóczián József

2, Közép Royal rész (régi Észak 1 területe Cegléd- Nagykáta, Kartal, Jászberénnyel  Hatvan-i osztással bezárólag.(a Hatvanban lakó vámosgyörki tagok dönthetnek)
Vezető: Mihalik József

3, Közép-kelet Royal kupa Vámosgyörktől- Miskolc-Nyíregyházáig
Vezető: Mihalik József

4, Észak-kelet Royal bajnokság: Miskolc, Nyíregyháza, Románia
Vezető: Bagdi Sándor

Ezen belül mindenki úgy számol, ahogy akar.

 

Határidők: 

Lesznek, és be kell tartani őket, aki kimarad, az lemarad.

 

Reklamációk: 

Csak e-mailen keresztül, írásban./telefont 400 ember részéről nem lehet követni!/ Működéssel kapcsolatos észrevételeket csak a  gyűjtőhely vezetőktől várunk.

 

Létszám stop: 

A biztonságos üzemeltetés és a magas szintű szállítás betartása érdekében maximum 250 tenyésztőt, vagy   10.000 galambot tudunk fogadni így a gyűjtőhely vezetőket kérni fogjuk, hogy a problémás sporiktól barátsággal váljanak meg.Valamint a befizetési határidőn túli fizetéseket sem tudjuk elfogadni.

 

Gyűjtőhelyek: 

Jól működő, kellő létszámmal rendelkező gyűjtőhelyek pozíciója biztos. A gyűjtőhelyeket az ott röptető tenyésztők tartják fenn, viselik annak költségeit.  A gyűjtőhely felelősök döntenek mindenben, vállalják a felelősséget, sokat dolgoznak a mindannyiunk örömére. Így kérünk mindenkit, hogy minden  kritikus mondanivalója előtt arra gondoljon, hogy miért nem önmaga vállal feladatot!

 

Pénzdíj:

Kidolgozás alatt.

 

Nagypál László kérése: 

Dolgozom, családom van, galambászom, szervezem legjobb tudásom szerint a Derbyt, anyagilag  szezononként 1.000.000-Ft-tal, telephellyel, ügyfélszolgálattal támogatom a közös galambászatot ezentúl is, sajnos emellett nincs időm telefonálgatni, információt adni, így mindenkit szépen kérek, ne telefonon akarjon informálódni, ne tartson fel, minden információt a honlapon közlünk.

A pontos tervezet kiírását a szokott módon szeptember végén közöljük.

 

Üdvözlettel:

Nagypál László

 

Comments

  1. szlovik gyorgy mondta

    Én már tavaly javasoltam a Gotthard Úrnak , hogy el kellene osztani földrajzilag a derby által le fedett területet , és több bajnokot avatni, mert csak így lehet igazságos a bajnokság, örömmel látom , hogy Nagypál Laci is így gondolja,üdvözlöm az elgondolását, szlovik györgy

  2. Szabó László Kálmán mondta

    A Nagypál László által vázolt változtatásokkal egyet kell érteni! Nem lehet vitatéma a gyűjtés- és versenynapok rendezése, / mindenki láthatja, hogy hétköznap délutánonként, sőt reggelenként is nagy bajok vannak útjainkon / a kiírt határidők szigorú betartása, a röptetési költségek korrekciója, vagyis emelése stb.
    Előzetes tájékoztatójának utolsó bekezdésével viszont nem értek egyet! Ebben a bekezdésben leírtak szerint kötelezően be kellene lépni a derbyben versenyzőknek a MPSZ-be. Ezzel a lépéssel vállalnánk a szövetségi tagdíjak befizetését, s vállalnánk az úgynevezett “versenyengedély” kiváltását, vagyis 2000 Ft + a nevezésen feltüntetett galambok/50 Ft befizetését. Cserébe kapnánk versenyeinknek a galambom.hu szövetségi honlapon való megjelenését. Nem kell a matematika tudományában jártasnak lenni ahhoz, hogy mindenki lássa meg: ebben az esetben az ár/érték arány nem nekünk, csakis a szövetségnek kedvez. / 250 fővel számolva, cca 1-1,5 millió Ft + bevételhez juttatnánk az arra rá nem szoruló, ezért a pénzért nagyon keveset adó szövetséget / Ezt alaposabban meg kellene gondolni!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............