Kriwitz

 

Újabb törlés, ezúttal a Gotthard dúcot éri. Ez történt: A Benzing Live órába begyűjtve Kriwitz és Kuty. Kuty verseny végén, péntek este, hibából, Kuty helyett Kriwitz lett az órában törölve!

 

A hiba rögtön bejelentve a Bezingnek. Semmi baj, mondták, a Benzing Live a saját szerverén Ausztriában számolja egész Európának az eredményeket, onnan jön jegyzőkönyv is. A gyűjtést rögzítették, a verseny ott van a szerveren, azért is biztonságos a Benzing Live, mert a tenyésztő órájától függetlenül számol mindent. Csak kapcsoljuk be az órát, ők központilag feldolgozzák az érkezéseket, küldik a jegyzőkönyvet.

Ez is történt, a stopok érkeztek a Benzingtől, jegyzőkönyvvel együtt.

 

De… ilyen eset még nem fordult elő. A Benzing Live új, a meglévő szövetségi szabályok még nem térnek ki rá. Jelenleg a szabályzatban a tenyésztő órája a mérvadó. A mai gyűlésen úgy döntöttünk, a Gotthard dúc Kriwitz eredményei mind törlésre kerülnek.

Kuty marad, az a verseny nem lett törölve az órából.

Comments

 1. Egyszerű, technikai hiba. Bontatlan versenyt vajon miért lehet törölni?

 2. Gábor mondta

  Szerintem bontás majd törlés történhetett nem, hiszem, hogy bontatlan versenyt lehet törölni.
  De miért kell egyáltalán törölni? – elbírja az óra az adatokat akár a következő hétig is. Én is benne hagyom a verseny a bontást követően legalább2-3 napig, nehogy bármi egyéb probléma legyen……
  Kuty listát sem szükséges Pénteken bontani mivel úgysincs órabontás majd csak másnap vagy harmadnap este a hosszú verseny után.
  Sajnálatos eset!

 3. Nagy_Varga Viktor mondta

  Ez az eset is rávilágít arra hogy a Derby vezetői nem csak másokkal szemben alkalmazzák a szabályzatot hanem ha az élet úgy hozza saját maguk eredményeit is eldobják mert így a helyes!!! Példamutató cselekedet csak gratulálni tudok hozzá megint bebizonyosodott hogy itt mindig tisztán játszanak.

 4. Gábor mondta

  A helyességét azért erősen megkérdőjelezeném.
  Van ennek másegyéb módja, hogy mégis rögzítve legyenek az érkező galambok.
  Ellenőr rögzíti a galambok érkezési idejét és atomórával hitelesíti vagy rögzíti, egy Csattogós órába a levett chipeket.
  Pont azért nem jó ez most nekünk , hogy ez így alakult, mert bármi ilyen jellegű baki bármelyikünk órájával és egy tollvonással ki leszünk zárva!
  Szerintem!

  • laszlogotthard mondta

   Elég furcsa szemlélet ez a hozzászólás. Szabályt taktikai meggondolások alapján alkalmazni? Hogy az kinek jó, és kinek nem?

   Ezt mi nem így látjuk. A szabály miheztartás végett van. Pont.

   --------------------------

   Más kérdés, mi a következménye a szábálysértésnek ? Ezt esetenként mérlegeljük. Ha mondjuk szándék nélkül és önhibán kívül történt, és a verseny nem lett befolyásolva, ilyenkor megpróbáljuk a versenyzőt megvédeni. De itt önhiba állt fenn (magunk töröltük a versenyt), ezért dobtuk ki az eredményt. Igazi határeset. A vb szavazás eredménye döntetlen (NPL például a törlés ellen szavazott). Így az elnök szavazata döntött, én a törlés mellett szavaztam.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............