Egyesületek Ligája

Közel 400 tenyésztő fizetett be 2015-re.

 

Az eredmények oldalt átépítjük. Egyesületi listával, dúclistával, dúcpárbajjal meg többféle új elemzéssel bővítjük.

 

A következő hetekben bemutatjuk az újdonságokat. Kezdjük az Egyesületek Ligájával. Ebben az értékelésben minden egyesületet úgy fogunk fel mint egy nagy dúcot, amelyik az egyesület összes galambját kosarazta. Derby Liga értékeléssel az egyesületek rangsorát számoljuk ki.

 

Mi számít egyesületnek ? Lehet az tényleges egyesület vagy  egyszerűen egy baráti kör. Egy háromjegyű kódot kell kitalálni, valamint nevet adni az “egyesületnek”. Halásztelek két egyesületet kért: HTP a Halásztelek pesti oldala, HTB a budai oldal. A B27 tényleges egyesületként szerepel, az XXX Hontalanok egyesülete a lenti listán egy fantázia név.

 

Átigazolási szabályzat ? Bármikor, bárki, bárhova (ha befogadják). A bekosarazott versenyen nem változtatunk. A következő versenyre szabad az út, lehet “átigazolni”. Egyesülethez tartozni nem kötelező.

 

Kérjük az érdekelteket az egyesületi listák benyújtására. Példaként a 2014-es Ricany verseny itt .

 

Comments

 1. Szabó László Kálmán mondta

  Érdeklődöm, hogy a Kuty tréningen résztvevő galambokat megitatják – e a kora reggeli órákban? Az eddigi három tréning során volt-e itatás?
  Üdv. SZLK

  • laszlogotthard mondta

   Igen. Este a kocsi beáll és megtöltjük az itatókat. A galambok kedvük szerint ihatnak a startig. Start után leeresztjük a vizet.

   Ez történt eddig is minden tréningen.

 2. Szabó László Kálmán mondta

  Köszönöm! A válasz megnyugtató, és minden gépkocsival rendelkező Tagszövetségnek követendő példa kellene, hogy legyen! Csak hát, többen is tudjuk, hogy van olyan Tagszövetség ahol a tréningek során nem itatják meg a galambokat a feleresztés előtt. mondván: erre semmi szükség, ilyen rövid távolságokat ki kell bírnia a galambnak víz nélkül. Igen, ki is bírják, de nagyon sok galambunk rámegy erre a nem éppen okos gondolatra. Tudok olyan Tagszövetségről ahol 2014-ben egy hosszú versenyre úgy indultak el, hogy nem vittek magukkal elegendő vizet a galambok itatásához. Ezek a galambok vajon milyen hátránnyal indulnak a joggal elvárható, normálisan ellátott galambokkal szemben?!

  folytatás: galambjaink etetése a hosszútávú utaknál jobbára hogyan történik? Egy hosszú lapátot a kukoricás zsákba merítenek, majd a galambszállító ketrec résén át a galambok alá öntik, rá a galambok ürülékére. Nem a galamb ürülékbe, hanem a galamb ürülékre! Ugyebár, ez jelentős különbség! Persze, nagyon is kötelező az oltási bizonyítvány, s ezzel le van tudva a galamb egészségügy! Kérdésem az, hogy van -e lelkiismerete azoknak a sportvezetőknek, akik nem ellenőrzik a galambjaink szállítási viszonyait? Ez csupán szónoki kérdés, a választ mindenki tudja!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............