Ébredezik a tavasz!

Tisztelt  Sporttársak!

 

 

Közeledik a versenyszezon, hosszabbodnak a nappalok, enyhül az idő, készül minden galambász.

 

A Royal Derby  bajnokságokban helyet váltott tenyésztők száma  rekordokat döntöget. Rendben van minden, a szövetségi adminisztratív feladatokat a vámosgyörki sporttársak végzik, a kocsikat Nagy S. Miklós készíti, a begyűjtési köröket már  többek koordinációjával tervezzük. A versenybizottsági feladatokat Tomori László végzi. A startokat a Kóczián Team egyik tagja, Balogh Imre fogja irányítani.

 

Egyeztetünk, hogy melyik zónával menjünk az országos utakra, így még a konkrét hosszú távú feleresztő helyek nincsenek lefixálva. Felajánlást tettünk  Doholúcki Tiboron keresztül több, területünkön lévő alacsony létszámú kerületnek, hogy engedhetnek a mi 12-14.000 galambunkkal, készüljön sok féle lista, ne vesszen el az ő jó galambjaik eredménye sem a pár százas létszámuk miatt! Minden kerületnek segítünk, ha van rá mód.

 

 

Közgyűlés:

 

Az ország legnagyobb verseny szervezőjeként a közgyűlésen a Magyar  Galambsport érdekeit képviseljük, az FCI Olimpiai bajnokságának megfelelően.  A magyar érdek, hogy minden tenyésztő, sok-sok galambbal induljon valamennyi versenyen. Minél több  kerület engedjen együtt, és ebből akár 100-200-féle lista, csoportosítás készüljön, hogy mindenki a legjobb összevetésnek örüljön, és a magyar sportgalambok ne megalázó, nevetséges helyen végezzenek. 

 

Tanulhat az ország a győri tagszövetségtől, a nagy létszámnak, a sok listának köszönhetően, bomba sikerük lett a kiállításon. Minden korlátozás, megkötés, olimpiai csoport megszűntetése, a 10-es csapat erőltetése  koporsó szeg az amúgy is ezer sebből vérző MPSZ-nek. Például derbyzők számára is érdektelenné válna a kiállítási-szövetségi-olimpiai rendszer, ha a közgyűlés “tökön rúgná” a nagy létszámú versenyeket.

 

Az olimpián minden FCI által nem tiltott technikát kell, hogy kihasználjunk, ha versenyben akarunk lenni a lengyel, román, cseh, szlovák galambokkal. 

 

 

Jó felkészülést mindenkinek!

 

 

Nagypál László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............