2018-as bajnokságok

 

Köszönjük az élénk érdeklődést.

 

A javaslatok alapján a következő bajnokságokat számoljuk 2018-ban

 

 • DL = Derby Liga a 2017-ben ismert formában
 • D1 = a leggyorsabb dúc bajnoksága (dúcelsők)
 • RB = Összesített Royal a két bajnokság összesítéséből

A D1 bevezetésével a nullás galambok kérdése okafogyott. A dúcelső galamb eredménye az összesítettben pont annyit ér, mint az egész csapat teljesítménye. Hadat üzenünk a taktikázásnak, aki galambot hagy otthon, az rosszul jár.

 

Élénken vitatott kérdés: régiós vagy összlista pont kerüljön az összesített bajnokságba. Mindkét tábornak igaza van ! Az összlistán és a régióban elért eredmény is értékes, nem “igazságos” egyiket se ejteni a másik kedvéért. 2018-tól versenyenként mindenki a jobbik eredményét viszi magával az összesített Royal bajnokságba.

 

Nem “körzővel, vonalzóval húzzuk meg a határokat”. Mindenki az összlistán, régióban vagy egyesületben elért jobbik csapateredményt viszi magával, ha az adott versenyen az adott szervezetben a küldött létszám 500+ galamb. Nem veszít semmit az összlista élversenyzője se, de a közvetlen környezetben elért kimagasló eredménnyel is lehet Cegléden, Miskolcon vagy akár Romániában is Royal összbajnokságot nyerni.

 

Mindez érvényes a Maratonos Dúcok bajnokságára is, annyi különbséggel, hogy a 775+ km határ körzővel van meghúzva.

 

A megvitatás továbbra is nyitott. Lehet és érdemes szót kérni.

Royal Derby

Comments

 1. Buzás János mondta

  Üdv mindenkinek!

  Kreatív tervezet, nekem nagyon tetszik.

 2. Nagy_Varga Viktor mondta

  Nagy örömmel olvastam a tervezetet. Egy arany középút rajzolódott ki ami reméljük mindenkinek szimpatikus lesz. Esetleg a középtávú bajnokság végét raknám későbbi időpontra hogy izgalmasabb legyen ne tudjuk már Májusban ki nyeri. Személyes kérdésem még hogy esetleg kb 800-850km központi távú utat tervez-e a klub reggeli feleresztéssel természetesen nem az állatalános programba beleillesztve?

 3. Bajnóczi Gábor mondta

  Tisztelt szervezők gratulálok. Jó olvasni a tervezet versenyeiket. Ugyan ilyen szemléletet kell a fogadásánál is kialakítani hogy minél többször fogadnánk a keleti régióba

 4. comment mondta

  Zámbó János Kartlaról javasolja, hogy a hosszú szorzót emeljük meg 1,6-ról 2-re. Indokolás: az igényesebb hosszú távokkal megnő a hosszú értéke.

 5. comment mondta

  Tisztelt Vezetőség!

  Javaslatom röviden az lenne, hogy a fiatalok versenyén elért eredményeket össze lehetne vonni az öregek versenyein elért eredményekkel, és így lehetne bajnokot hirdetni. A fiatalok versenye így sokkal rangosabb lenne.

  Üdvözlettel: Bondor Málna

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............