Halle 2 dobogósok

 

Ritkaságok találkahelye lett Halle2. Vegyük szépen sorjában.

 

Ritkán gyors. 30C fölötti kánikulában 700 km-ről délelőtt stoppolni sokunkat meglepett. Többen lemaradtak az élgalambjelentésről.

A három igazi dobogós késve jelentett. Ez nemhogy ritka, ilyen eddig nem történt. Reméljük nem is fog.

Müller Márton galambja nyerte a versenyt. Márton még dolgozott, amikor hírét vette korai galambjának. Mire haza ért, 21 perccel lekéste a jelentést.

Huzlinger Imre galambja érkezett másodiknak. Gyűjtéskor bejelentette, nem lesz otthon. Ezzel nincs is baj, elfogadható, ha nem pont aznap szándékszik elverni a mezőnyt. Az élgalamb ellenőrzését lehetővé kell tenni.

Surman József galambja Isaszegről repülte meg a bronzérmet. Szexit  (mindenki így ismeri) otthonról hívták, galamb van. Annyira hihetetlennek tünt, hogy először még a szomszéd galambászhoz futott be, igaz, hogy érkeznek galambok ? Nálam nem, volt a válasz.

Mindhárman lekésték az élgalambjelentést.

Ritka, hogy a valójában negyedik galambnál, Bondics Jánosnál jelent meg néhány perccel jelentése után a Derby ellenőrzés, fénykép a galambról és a versenyzőről. Mi követjük az érkezéseket, amikről tudtunk, azokból ez volt kimagaslóan a legyorsabb. János alig tette le a telefont, pár percre rá már csöngettünk a kapunál.

 

 

 

Ritka szintén, hogy a lista legjobb 7 galambja közül csak kettő volt pénzdíjra befizetve. Öten több mint 400.000 Forintról maradtak le. Persze örvendenek a listán hátrább lévők, bíztak galamjaikban, lényegesen nagyobb összegű nyereményhez jutottak.

Az élgalambjelentésről még néhány szót. A rendszeres ellenőrzéseken felül pénzdíjas versenyeknél szorosan követjük a jelentéseket, fel vagyunk készülve, kimagasló stoppnál ott vagyunk. Tesszük ezt a Derby és a tenyésztő becsülete védelméért.

Fontos megérteni, hogy a jelentés elmúlasztása nem vétek, semmilyen büntetés nem jár. Az élgalamb jelentés az ellenőrzési lehetőséget szolgálja. A verseny napján figyeljük a régiónként élen beérkező jelentéseket. Kimagasló eseteket ellenőrzünk. Ha bontásnál felbukik egy kimagasló galamb, és az nem volt jelentve, akkor van a baj. Fegyelmi eljárásról szó sincs, de az a mindenki számára bosszantó helyzet áll elő, hogy törölni fogjuk.

A legtisztább jelenteni. Mi mondjuk a telefonon, ha már nem szükséges. És akit az eredmény nem érdekli, a galambok érkezését szereti látni, vagy tudja, hogy volt a környéken már jobb galamb, az nyugodtan kihagyhatja a jelentést, senki nem fogja megszólni, az eredmények érvényesek maradnak.

Érkezés után 10 perccel, ez szigorúbb, mint amit a Szövetség ír elő, de ez áll a kiírásunkban. A három dobogós galambot a galambom.hu Derby versenyből nem zárjuk ki, a szövetségi 1 órás jelentésbe bőven beleférnek. De nálunk nem nyerhetnek pénzt, és – habár megérdemelték volna – nem állhatnak dobogóra.

Ha ez hosszúra sikerült, most röviden:

Aki dobogón akar állni, annak jelentenie kell!

Royal Derby

Hozzászólások

 1. Borsos László mondta:

  Ha ilyen lesz a Magdeburg is akkor bizony ott is sokan kifognak esni sajnos.

 2. Szalai Gábor mondta:

  Kemény verseny várható!

  Galambászt is, de főleg galambot erősen terhelő.
  Tavaly volt egy hasonló Halle, ha jól emlékszem aznap a cc 3300 galambból talán 130 körül volt itthon, a saját dúcban a 10 küldött évesből 1 sem!
  Másnap kora reggeltől nagyon szépen megjövögettek és hiánytalanul sikerült zárnunk a versenyt. Strapabíró, kemény, megbízható 2 évesekké váltak!

  Hasonlóra számolok a mostani Magdeburgnál is, kicsit talán felkészültebben várhatjuk mint tavaly!

  Hajrá galambászok!!!! Hajrá galambok!!!!

  Üdvözlettel: Gábor

 3. Bajnokjelölt mondta:

  Kedves derbysek, a három nem jelentett galamb a galambom.hu-ra feltett listán sem jelenhet meg, ha a gazdájuk 30 percen belül nem jelentette. Merthogy az érvényes versenyszabályzat fél órás határidőt ad és nem egy órásat! A klub, mint a szövetség versenykerülete, köteles a versenyszabályzat szerint eljárni.

  • laszlogotthard mondta:

   Kedves Bajnokjelölt, 21 perc az kevesebb mint 30. Megnyugtathatjuk Önt, a jelentések a szövetségi szabályzaton belül történtek.
   Egyébként a Derby honlap nem névtlen fórum felület, legközelebb megköszönjük, ha nevét is adja hozzászólásához.
   Üdv: Dr. Gotthard László

Hozzászólás beküldése

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ............... Bankszámlánk: Erste Bank Gödöllő 11600006 - 00000000 - 65739109